Därför lagar våra tre utbildade kockar all mat från grunden, helt utan halvfabrikat.
En mustig sås börjar till exempel alltid med en hemlagad fond som kokats ner långsamt. I köket arbetar man med färsk fisk, ekologiska råvaror och väl valda grönsaker.
Man följer säsongerna och arbetar så långt det är möjligt med lokalt producerade råvaror. Ofta använder man ägg från våra egna höns.
Basen i köket är husmanskost med inspiration från hela världen. Våra kockar är vana vid att vara lyhörda för önskemål från våra boende, så till varje måltid lagas i praktiken ett antal varianter av rätterna på menyn. Man tar alltid hänsyn till allergier och andra faktorer. Den som till exempel vill äta vegetariskt, kan göra det konsekvent.
På lördagar och söndagar serveras alltid efterrätt till lunch och vi är noga med att uppmärksamma helger och högtider med de traditionella rätter som följer med varje högtid. Julbordet har liknats vid Operakällarens av gäster som hälsat på. (Vi skojar inte!). De hembakta bullarna och kakorna är för övrigt fantastiska de också. Vi älskar våra kockar! Det är nog inte så konstigt att våra boende ger maten toppbetyg vid våra enkätundersökningar.
Matrester tas om hand av Nacka kommun som förvandlar dem till biogas.